Este ziua lui Isus!


 DETALII ARTICOL


Gasca moarta
adaugat la data 2005-05-26

Gasca moarta


Il cheama Ionut si inca isi aduce aminte de zilele petrecute vara trecuta la bunici, in sat...
De cum a ajuns, i s-a dat o prastie cu care sa se joace in padure. Nu avusese niciodata inainte o prastie si toata ziua incerca sa-i deprinda mestesugul, dar nu reusi sa nimereasca nici macar din greseala tinta.
Spre seara, putin descurajat, a luat-o inapoi pe poteca, spre casa bunicilor. Cand iata ca ii iesi in cale gasca motata din ograda bunicilor, prefegasca bunicii. Fara sa stea mult pe ganduri, ca-ntr-o simpla sinevinovata joaca, Ionut "arma" prastia, ochi si elibera elasticul, iar pietricica... zbrrr! nimeri ratusca intre ochi, secerand-o la pamant.
Moarta! Ionut era socat. Ce sa faca? In panica momentului, apuca gasca de cap si o
zvarli in cel mai apropiat tufis. Dar vai! Utu, verisorul lui, rasari ca din pamant in fata lui, se uita la el smechereste si o zbughi spre portita.
A doua zi, dupa pranz, bunica il chema pe Utu sa o ajute la stransul mesei.
- Bunico, rosti Utu in graba, Ionut mi-a spus ca ar vrea sa te ajute astazi la bucatarie. N-as vrea sa se supere pe mine, asa ca... ii cedez lui locul si... treaba!
Dupa care se apropie de Ionut si ii sopti:
- Nu uita de gasca...
Ce-i ramanea lui Ionut sa faca, decat sa o ajute pe bunica la stransul mesei, altfel Utu l-ar fi parat bunicii in legatura cu gasca din tufis.
Zis si facut... timp in care Utu chiuia de bucurie cu alti copii pe maidanul din spatele casei.
In dupa-masa aceleiasi zile, bunicul ii intreba pe baieti daca n-ar vrea sa-l insoteasca la pescuit, dar bunica ii spuse cu regret in glas:
- Imi pare rau, draga, dar am nevoie de Utu sa ma ajute la vopsitul gardului.
Utu zambi cu o sclipire sireata in ochi.
- A, nici o problema, buni! Ionut mi-a spus deja ca ar vrea sa te ajute el la vopsitul gardului.
Dupa care sopti din nou la urechea lui Ionut:
- Nu uita de gasca...
In cele din urma - dupa cateva zile in care indeplinise atat partea lui, cat si pe cea a lui Utu din treburile gospodaresti - Ionut nu mai putu sa suporte situatia. Se duse la bunica si ii marturisi ca el este cel care ii omorase din greseala gasca motata, pe care stia ca bunica o iubise atat
de mult.
Bunica se apleca inspre el, il stranse la pieptul ei ce mirosea a cimbrisor, il saruta in crestetul capului si ii spuse:
- Puiul meu drag, buni stie toate astea. Vezi tu, eram la fereastra cand s-a intamplat. Dar pentru ca te iubesc, te-am iertat. Inca de-atunci te-am iertat... Asteptam numai sa vad cat timp il vei lasa pe Utu sa te santajeze si sa faca o sluga d in tine. Fiindca asta a facut el pana in clipa in care te-ai hotarat sa-mi marturisesti cele intamplate.
Buni te iubeste, Ionut!  MENIU PRINCIPAL


  RESURSE GRATUITE


  GALERIE FOTO

Dor de libertate

  RECOMANDARI  RETEA SITE-URI


  PARTENERI
  STATISTICI SITE
 » total afisari: 3950902
 » vizite unice: 422762
 » vizitatori online: 1

  DIVERSE/PROMO
 
gradinita crestina Samariteanul