Este ziua lui Isus!


 ARTICOLE si ESEURI


CREIERUL UNORA, CALCULATORUL ALTORA & ETERNITATEA?
adaugat la data 2005-05-26

CREIERUL UNORA, CALCULATORUL ALTORA & ETERNITATEA?

de Catalin Dupu

Sa fie scenariu SF sau realitate? Viata eterna ar putea deveni realitate peste numai cateva zeci de ani. Suportul nu va mai fi actualul corp, ci un hard-disk de
computer, este ideea facuta de un cercetator. Solutia prevazuta de acesta este
simpla in principiu: continutul creierului va putea fi descarcat intr-un computer si
vom putea trai mai departe.

"Este destul de realist sa ne asteptam ca in jurul anului 2050 sa existe posibilitatea incarcarii continutului unui creier intr-un computer si astfel moartea nu va mai fi o problema", a prezis Ian Pearson, seful unitatii de futurologie de la British Telecom, citat de "The Observer".

Aceasta tehnica va costa insa foarte mult si va ramane rezervata celor bogati cel putin inca 20 de ani dupa aparitia ei. "Daca sunteti saraci, va trebui in mod sigur sa asteptati pana in 2075 sau 2080 pentru ca ea sa devina ceva accesibila", a adaugat el. Aceste masini cu emotii ar putea avea aplicatii in aviatie, unde, de exemplu, calculatoarele de bord nu vor fi atat de "speriate" de perspectiva unei prabusiri si le va determina sa faca tot posibilul sa duca avionul cu bine la destinatie.

Putem presupune ca visele cercetatorului se vor implini. Limitat. De un singur lucru a uitat britanicul sau l-a omis: viata vesnica nu depinde nici de creierul nostru, nici de computer. Motivele? Eternitatea umana, in alta forma desigur, va intra "in functiune" dupa Judecata Domnului, potrivit Sfintei Carti Biblia, eveniment unde nu creierul conteaza, ci inima.

In al 2 lea rand, e putin probabil sa credem ca aceste masinari, calculatoarele, vor tine o vesnicie. Trebuie doar un virus "serios" si eternitatea inseamna viata la lada de gunoi!


Catalin Dupu

www.catalindupu.4t.com  MENIU PRINCIPAL


  RESURSE GRATUITE


  GALERIE FOTO

Spre cer.

  RECOMANDARI  RETEA SITE-URI


  PARTENERI
  STATISTICI SITE
 » total afisari: 3950911
 » vizite unice: 422762
 » vizitatori online: 1

  DIVERSE/PROMO
 
gradinita crestina Samariteanul